חיפוש
Close this search box.

מאמרים

המרדף אחרי החיוך מושלם / מאת: ד"ר ירון אבני
(פורסם בעיתון "מעריב", נובמבר 2007)

דמיינו את כוכב הקולנוע או הטלוויזיה האהוב עליכם. עכשיו דמיינו את החיוך שלו. מעורר קנאה? הבשורה הטובה: רפואת השיניים האסתטית בישראל מציעה היום שלל פתרונות בדרך להשגת שיניים לבנות, ישרות ויפות יותר.

בעשור האחרון, מגיעים יותר ויותר אנשים לרופא השיניים שלהם, ומבקשים שיניים לבנות, ישרות ומושלמות, כמו כוכב קולנוע או טלוויזיה זה או אחר. כידוע, החיוך ההוליוודי משדר יופי, בריאות, זוהר, ומראה צעיר ורענן.

רפואת השיניים בארץ, היום יותר מתמיד, נחשבת למתקדמת ואיכותית, והיא משלבת בין מדע לאמנות. היא מציעה פתרונות מרשימים מהחדישים בעולם, חומרים איכותיים, מחשוב וטכנולוגיה המיושמים במרכזים רפואיים מהמובילים באירופה ובארה"ב. כל אלה מאפשרים לרופא השיניים, לעצב למתרפאים שלו שיניים בעלות מראה בריא, יפה וטבעי יותר, לפי צו האופנה ונטיות הלב.

לפני תחילת הטיפולים, הרופא חייב להבהיר למתרפא שבריאות הפה עומדת בראש סדר העדיפויות, לפני החלומות והציפיות.

הלבנה – למראה צעיר יותר

הטיפולים שיעזרו לכם ליהנות מחיוך בריא ויפה יותר, הם: הלבנת שיניים, יישור שיניים (אורתודנטיה), שיפור קו המתאר של החניכיים ("פריודנטיה"), כתרים, שתלים וציפויי חרסינה.

לפני שארחיב על האסתטיקה של השיניים, כדאי לזכור: שיניים יפות הן שיניים בריאות. כדי לשמור עליהן, חשוב לדעת שהגורמים העיקריים הפוגעים בשיניים, הם: חיידקים, הגורמים לעששת ולמחלות חניכיים. הקפדה על הרגלי אכילה וצחצוח נכונים, ימנעו מכם כאבים וטיפולים מיותרים.

עכשיו, כשאנחנו יודעים איך לשמור על בריאות השיניים, נלמד איך לשפר את המראה שלהן: הלבנת שיניים היא למעשה הבהרת שיניים. בעזרתה מבהירים את השכבה העליונה של השן, שהוכתמה במשך השנים ע"י צבעי מאכל שונים, קפה, תה, ניקוטין ועוד. התהליך הופך את השיניים לבהירות יותר מהגוון הקיים, אך לא בהכרח ללבנות יותר. התוצאה הסופית תלויה בגוון ההתחלתי של השן. חשוב לדעת, שלא כל השיניים מגיעות בסוף התהליך לצבע שהוגדר מראש.

כידוע, שיניים כהות משוות לפנים מראה מבוגר, לכן נוהגים בסרטים, לצבוע את שיני השחקנים בצבעים כהים, כדי להיראות מבוגרים יותר. לעומת זאת, שיניים לבנות, תורמות למראה צעיר ורענן, שכולנו שואפים אליו, והן משפרות פלאים את הדימוי והביטחון העצמי.

חשוב לדעת! הבהרת שיניים תמיד משפרת את המראה הכללי, גם אם השיניים אינן בעלות צבע אחיד. רצוי להיבדק לפני אצל רופא שיניים, מכיוון שלא כל שיניים מתאימות להבהרה.

באיזה מקרים כדאי להימנע מהבהרת שיניים?

  • כשהשכבה החיצונית של השיניים אינה שלמה, במקרים של רגישות למי חמצן, כשיש בעיות חניכיים או עששת, ובמקרים קיצוניים של רגישות לקור וחום.
  • כמו כן, לא מומלץ להבהיר שיני ילדים.

קיימות מספר דרכים להלבנת שיניים – הלבנה במרפאה, הלבנה ביתית, או שילוב בין בתוספת חומרים (H2O2). בשני המקרים, החומר הפעיל הוא הידרוג'ן פרוקסיד המרגיעים את עצב השן.

בהלבנת שיניים במרפאה, הרופא מורח את החומר בדיוק במקום הרצוי ומאיר את המקום בעזרת אור מקוטב, או קרן לייזר, המפרקים את החומר ומחדירים אותו לשן. אם המתרפא אינו מרוצה מהצבע שהתקבל, ניתן לחזור על פעולה זו מספר פעמים, עד לקבלת התוצאה הרצויה.

הלבנה ביתית נעשית בעזרת סד מיוחד, שאותו מכינים במעבדה, והוא מותאם אישית למתרפא. במשך 14 עד 20 יום, עליו למרוח את חומר ההלבנה על הסד, ולהצמידו לשיניים שעה ביום (או למשך הלילה). השימוש בסד מאפשר הנחה מדויקת של החומר על השיניים, בלי שיחלחל לחניכיים ויגרום אי נעימויות ורגישויות מיותרות.

בשיטה המשלבת בין שתי הדרכים, הרופא מבצע הלבנה במרפאה וממשיכים את התהליך בשיטה הביתית. שיטה זו היא היעילה והמהירה ביותר. ניתן להלבין החל משן אחת ועד לכל השיניים.

הלבנת השיניים אינה נצחית, ועם הזמן, לובן השיניים יתעמעם, ויהיה צורך לחזור על התהליך באופן חלקי. בתקופת הטיפול ואחריו, מומלץ להשתמש במשחות שיניים מיוחדות נגד רגישויות לקור וחום.

סתימות וכתרים לבנים – בעבר, רופא השיניים המליץ לכם על סתימת אמלגם מתכתית-אפורה, בטענה שהיא חזקה יותר מהלבנה. העלייה במודעות לאסתטיקה, עשתה את שלה, וכיום מבצעים את הסתימות מחומר לבן הנחשב לחזק , וגם יפה יותר. כידוע, בעבר הכתרים היו מורכבים בחלקם ממתכת, מה שהוליד את "הפס השחור", הבלתי אסתטי, בקו החניכיים. כיום, מוצעים כתרי חרסינה לבנים, חזקים ויפים יותר.

ציפויי למינייט

טיפול אסתטי נוסף, שהפך ליותר ויותר פופולארי בשנים האחרונות, הוא ציפויי (חזיתות) חרסינה, שמשווים לפנים מראה קליפורני בריא. בעזרתם ניתן לשנות את צבע השיניים, צורתן וגודלן, ולשוות לפה מראה יפה וזוהר יותר. אפשר לצפות בהם את כל השיניים, אך טיפול זה נפוץ ויעיל בעיקר בשיניים שבחזית הפה (העליונות). הציפוי מופק 0.3 מ"מ, ונעשה בידי טכנאי-אומן. משכבה דקה של חרסינה, הדומה לעדשה, בעובי 0.2.

בתחילת הטיפול, המורכב משני מפגשים בלבד, מתבצעת הדמיה בעזרת מחשב, שבודק את הצורה והצבע המתאימים והרצויים. כך תוכלו לראות את עצמכם "לפני" ו"אחרי" הטיפול (וגם זה חידוש מרשים, שלא היה בארץ בעבר).

במפגש הראשון, מבצע הרופא הכנה מינימאלית של השיניים, ע"י הסרת שכבה דקה מאוד מהשן. במפגש השני, מודבקים ציפויי החרסינה לשיניים, תוך שמירה קפדנית על קו חניכיים בריא. התהליך דורש מיומנות ודייקנות רבה של הרופא ושל הטכנאי. בעזרת ציפויי החרסינה, ניתן להאריך שיניים קצרות ולשוות להן מראה ארוך יותר ולסגור רווחים בין השיניים. הציפויים מחזיקים מעמד 10 שנים ומעלה!

הבשורה הגדולה – השתלים

פריצת הדרך הגדולה ביותר שעשתה רפואת השיניים בעשור האחרון היא, שיקום בעזרת שתלים דנטליים. בעבר, כדי להוסיף שן, צריך היה להשחיז את שתי השיניים הסמוכות לשן החסרה. כיום, ניתן להוסיף שן, בלי לפגוע בשיניים הסמוכות, בעזרת שתל דנטאלי, ובשורה משמחת: השתלים מאפשרים לבצע שיקום פה כללי, בלי להזדקק לשיניים תותבות נשלפות!

כך תשמרו על שיניים בריאות ויפות!

  • צחצוח נכון – מערכת הלעיסה היא דינאמית ועוברת שינויים רבים. היא עומדת בלחצים ובהפרשי טמפרטורות גבוהות, והיא זקוקה לטיפול יומיומי שימנע עששת, וישמור עליה בריאה וחזקה. הקפידו לצחצח שיניים לפחות פעמיים ביום! הצחצוח החשוב ביותר הוא בלילה לפני השינה ( 4 דקות לפחות, וביסודיות רבה). בנוסף לכך, נקו את השיניים פעם ביום בעזרת חוט דנטאלי בערב, (בקשו הדרכה מרופא השיניים), או עם קסמי עץ רפואיים (לא אלה שבמסעדות), אותם מחדירים בין השיניים, לאחר הצחצוח, ומסירים שיירי מזון.
  • תזונה נכונה – הפחיתו למינימום את צריכת המזונות המכילים סוכר, כמו ממתקים, חטיפים ושתייה, והשתדלו לצרוך אותם צמוד לארוחות. כך החומציות בפה לא תעלה כל פעם מחדש. החיידקים שנמצאים בפה, וניזונים מסוכרים שבמזון, מפרישים חומצה. זו מעכלת את חומר השן, וגורמת לחורים.
  • בדיקה תקופתית – חשוב מאוד להיבדק אצל רופא שיניים אחת לחצי שנה ולעבור טיפול להסרת אבנית וניקוי אצל שיננית, גם כן, כל חצי שנה. הבדיקה אצל הרופא כוללת צילומי רנטגן לשיניים העליונות והתחתונות, לגילוי חורים, סתימות שנפלו, דלקות חניכיים, או כל שינוי שחל בשיניים ובחלל הפה. כידוע – מניעה חוסכת זמן וכסף.
  • דלקות חניכיים – גיליתם דלקת בחניכיים (דימומים, כאבים, לחצים)? פנו מיד לרופא השיניים. הזנחה עלולה לגרום לתזוזת שיניים רצינית, הפוגעת במראה האסתטי שלהן. חלקן שוקעות, מתעקמות, או נוטות פנימה.
  • כתמי שיניים – כידוע, קולה, קפה שחור, נס קפה, תה, שוקו וניקוטין – גורמים לכתמים בשיניים. שתו מהם פחות (ואם אפשר – הפסיקו לעשן), ותיהנו משיניים לבנות יותר.
  • מנקה לשון – פריט קטן, לא יקר, וכל- כך חשוב לבריאות השיניים, (להשיג בבתי-המרקחת). נקו בעזרתו את הלשון בוקר וערב. הוא ירחיק את החיידקים המצטברים עליה ובחלל הפה, שגורמים בהדרגה לחורים ולפגיעה בבריאות השיניים.
  • נטרול ריח רע מהפה – שמירה על היגיינת הפה יום- יום, ובדיקה תקופתית אצל רופא שיניים, יבטיחו לכם שיניים בריאות ונטולות ריח רע. אם בכל זאת גיליתם שריח הפה לא נעים, פנו לרופא השיניים שיבדוק מה מקורו (לא תמיד הגורם הוא השיניים!).

לסיום, אל תשכחו, החיוך, הוא כרטיס הביקור שלכם, שמרו עליו יפה ובריא. כיום, בעזרת רפואת השיניים האסתטית המתקדמת, ניתן לשפר את המראה כמעט לכולם, ולהפוך פנים קודרות למאירות ויפות יותר.

לקביעת תור התקשרו

או השאירו פרטים

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם​